Fortarock kiest voor de jeugd
Door op 11 november 2014

Genre: metal

fortarockGisteren maakte Fortarock de eerste bands voor de 2015 editie bekend. De organisatie heeft voor komend jaar niet gekozen voor een headliner met (bijna) bejaarde muzikanten als Black Sabbath, Kiss, AC/DC, Aerosmith of Judas Priest noch voor een naam uit het geijkte rijtje Metallica, Iron Maiden of Rammstein, maar voor een band met meer jeugdig elan: Slipknot. Ook andere bands op de bill zoals Godsmack, Epica en Red Fang zullen de jongere generatie headbangers aanspreken.

Slipknot bracht onlangs hun nieuwe album 5: The Grey Chapter  uit dat overal goede recensies oogst en ook bij het publiek goed wordt ontvangen. In thuisland Verenigde Staten kwam het album zelfs op de eerste plaats in de Billboard album charts binnen.

De enige band die al geruime tijd actief is in het heavy genre is Exodus. De thrash veteranen uit de Bay Area brachten vorige maand hun nieuwe, knalharde album Blood In, Blood Out uit en vieren het dertigjarig jubileum van hun legendarische debuut. Andere namen die de organisatie bekendmaakte zijn Converge en Dying Fetus. De komende weken zullen meer bands bekend worden gemaakt.

De organisatie kiest nadrukkelijk voor de jeugd en dus voor de toekomst. Fortarock vindt dit jaar opnieuw plaats in het Goffertpark in Nijmegen. De voorverkoop start op vrijdag 28 november.