Ex-Manowar drummer Scott Columbus (54) naar Walhalla
Door op 05 april 2011

Artiest: Scott Columbus
Band: Manowar

Op het tweede Manowar album Into Glory Ride (1983) was Scott Columbus voor het eerst te horen. Hij was originele drummer Donny Hamzik opgevolgd omdat die naar verluidt te snel zou zijn. Columbus was zeker niet snel, maar wel ritmevast en loeizwaar. Hij sloeg vaak zo hard dat hij zijn trommels vernielde en er speciale drums voor hem gemaakt moesten worden. Columbus voelde zich thuis bij de macho metal broeders van Manowar en werd dikke maatjes met zanger Eric Adams en bassist Joey DeMaio. Hij kreeg zelfs een korte solospot in de vorm van Drums Of Doom op het album Fighting The World (1987).

Zijn reputatie van beukende slager paste perfect bij Manowar die nog steeds in het Guinness Book of Records staan als de hardst spelende band ooit. Tijdens een optreden in de Amsterdamse Jaap Edenhal kwamen delen van het plafond letterlijk naar beneden.

Columbus verliet Manowar in april 2008 na meningsverschillen met Joey DeMaio. In een interview gaf hij aan geen spijt te hebben van zijn lange periode in macho metalband Manowar. Hij zei: “I had a long and wonderful career with Manowar; I have no regrets, life moves on.”

Op maandag 4 april overleed Columbus. Hij werd 54 jaar oud en zal toetreden tot het Walhalla waaraan Manowar zoveel teksten wijdde.