Eerste 8 Iron Maiden albums uit op 180 grams picture disc vinyl
Door op 30 augustus 2012

Band: Iron Maiden

Een speciale gelimiteerde serie Iron Maiden picture disc vinyl albums zal vanaf oktober 2012 beschikbaar komen. Het betreft de albums Iron Maiden, Killers, The Number Of The Beast, Piece Of Mind, Powerslave, Live After Death, Somewhere in Time en Seventh Son Of The Seventh Son.

De eerste 8 albums van Iron Maiden, allen uitgebracht in de jaren 80, legden de basis onder de legacy van de Britse band . Elke picture disc zal uitgebracht worden in een klaphoes met gekleurde binnenhoezen en op 180 grams vinyl die geremastered is van de originele master tapes.

De 8 albums zullen in chronologische volorde worden uitgebracht vanaf oktober tot februari 2012. Debuutalbum Iron Maiden en opvolger Killers zullen op 15 oktober 2012 de afrap aan de serie geven, gevolgd door The Number Of The Beast en Piece Of Mind in November.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen zullen in januari 2012 dan tegelijkertijd Powerslave en het dubbele live album Live After Death. De laatste twee in de serie, Somewhere In Time en Seventh Son Of A Seventh Son zien dan in februari het licht.

De picture disc vinyl albums worden tevens uitgebracht om de momenteel lopende Iron Maiden tour, Maiden England gedoopt, extra aandacht meet e geven. Een tour die in setlists grotendeels uit songs van de jaren 80 bestaat en die een focus heeft op Seventh Son Of A Seventh Son.