Diemonds – Never Wanna Die
Door op 02 oktober 2015

Band: Diemonds
Album_title: Never Wanna Die
Genre: hardrock, metal
Release_date: 09/22/2015
Label: Napalm Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3441963
Never Wanna Die Diemonds
3.5
3.5

Dit album is al een klein maandje uit, maar was tussen de grote stapels blijven liggen. Het old school hoesje bleef toch mijn aandacht trekken. Had zo van een Duitse trashband kunnen zijn uit de jaren 80. Maar niets is minder waar. Diemonds is een kwartet uit Toronto die weliswaar uit de jaren 80 hardrock vijver vist, maar dan wel 1 die in de Strip heeft gelegen. Het wapenfeit van deze band is Priya Panda. Niet alleen ziet deze dame er geweldig uit, ze heeft ook nog eens een hele goeie rockstem.

Binnenkomer van dit 3e album van de band is Never Wanna Die is een uitstekende uptempo hardrocker waar de jaren 80 van af druipt. Maar de brug en het refrein laten wel degelijk horen dat de band in het nu leeft. Die mix die werkt prima. Jaren 80 gitaarlocks worden met een zwaardere sound gespeeld. Hell Is Full is ook meteen al zo’n lekkere stamper. Maar de band excelleert in de snellere tracks zoals Better Off Dead. Vette hard rock ’n roll op het scherpst van de snede gespeeld. Meet Your Maker is er ook zo één. Hier zou Doro Pesh in haar Warlock tijd jaloers op zijn geworden. Afsluiter Save Your Life heeft het Girlschool gevoel. Natuurlijk mag de ballad (Secret) ook niet ontbreken.

Al met al is Never Wanna Die een zeer aangenaam album. Pakkende songs die allemaal bekend voorkomen en daardoor waarschijnlijk snel in je hoofd zitten. Maar wel goed gedaan. Het is zeker geen sleazerock, daar is het net even te netjes voor en te hardrock. Maar het is wel een album dat wat extra aandacht zou mogen krijgen tussen de grote berg aan releases.

Tracklisting Never Wanna Die:

  1. Never Wanna Die
  2. Hell Is Full
  3. Over It
  4. Ain’t That Kinda Girl
  5. Secret
  6. Better Off Dead
  7. Forever Untamed
  8. Wild At Heart
  9. Meet Your Maker
  10. Save Your Life

Written in Music Nieuwsbrief