Deicide – To Hell With God
Door op 12 februari 2011

Band: Deicide
Album_title: To Hell With God
Genre: death metal
Release_date: 02/21/2011
Label: Century Media Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2886542
To Hell With God Deicide
3.5
3.5

Deicide is altijd al een compromisloze band geweest. Hun teksten weten vriend en vijand in verhitte discussie te krijgen. Maar het is toch vooral het gedrag en de uitlatingen van zanger/bassist Glen Benton die voor de meeste ophef zorgen. Benton is van alles verweten, van satanisme tot dierenmishandeling. Deze controverse heeft de band geen windeieren gelegd of is al die aandacht juist omdat ze zo populair zijn? In ieder geval behoren hun debuut (Deicide) en zijn opvolger (Legion) tot de best verkochte death metal platen.

En nu is er de nieuwe CD To Hell With God. Tien nieuwe blasfemische death metal songs van de ongekroonde keizers van de death metal. Deicide neemt ons mee naar de krochten van de Hel en laten ons zien hoe slecht de Christenen en hun God zijn. Persoonlijk boeien al die onzin-teksten mij niets. Natuurlijk zijn er metal bands die over Satan zingen, maar er zijn er voldoende die ook andere onderwerpen aansnijden. En zoals Frank Zappa het al zei: “Het zijn maar woorden.”

Deicide presenteert ons op To Hell With God hun gebruikelijke formule; harde, soms snelle, agressieve en vooral energieke death metal. Traditionele death zoals we dat van deze band mogen verwachten. Het geluid is van hoge klasse, de mix is dik in orde. Niets nieuws dus. Is deze CD daarom slecht? Nee, absoluut niet. Maar er wordt ook geen nieuwe standaard gezet. Deze CD is meer een standaard death metal CD en van Deicide mogen we eigenlijk wel wat meer verwachten. Fans van Deicide zullen de CD blind aanschaffen en genieten van het werk op To Hell With God. Death metal fans zullen de CD wellicht even willen beluisteren, maar hoogstwaarschijnlijk kennen ook zij het klappen van de zweep van Deicide. En voor alle andere fans kan ik alleen maar zeggen: gewoon doen!

Tracklisting To Hell With God:

  1. To Hell With God
  2. Save Your
  3. Witness Of Death
  4. Conviction
  5. Empowered By Blasphemy
  6. Angels In Hell
  7. Hang In Agony Until You’re Dead
  8. Servant Of The Enemy
  9. Into The Darkness You Go
  10. How Can You Call Yourself A God