Death Angel – The Bay Calls For Blood
Door op 16 juli 2015

Band: Death Angel
Album_title: The Bay Calls For Blood
Genre: metal
Release_date: 07/24/2015
Label: Nuclear Blast
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3427470
The Bay Calls For Blood Death Angel
3.5
3.5

The Bay Calls For Blood is de gelimiteerde vinyl versie van de cd die bij het binnenkort te verschijnen a Trashumantary hoort. Een dvd die het verhaal vertelt van de oprichting tot aan dit moment, geregisseerd door Tommy Jones. Het live album is opgenomen in hun thuishaven San Fransisco.

De set legt de nadruk op het in 2013 verschenen uitstekende The Dream Calls For Blood. Maar liefst 6 nummers van dit album kan je hier in een super strakke live versie horen. De rest is vooral gericht op de albums vanaf Killing Season, met uitzondering van Bored dat afkomstig is van Frolic Through The Park. Het is wel erg leuk om dit nummer in zo’n vol vette live productie te horen .

Maar het is logisch dat de band een live album uitbrengt met alleen maar “nieuwer” werk. De Death Angel 2.0 heeft meer albums gemaakt dan de eerste versie. En de kwaliteit van die ‘comeback’ is bijzonder hoog. Dus keuze zat. Daarnaast kan je op Sonic German Beatdown genoeg oudere tracks live horen.

De Bay Calls For Blood is echt voor de fans. Het album is goed geproduceerd en heeft prachtig artwork. Wel veel toffer natuurlijk dan de cd die bij de dvd in zit, want die heeft deze hoes niet. Maar wie Death Angel de laatste jaren volgt heeft al deze nummers al en de live versies voegen niet heel veel toe. Maar dat doet op zich niets af aan de kwaliteit van dit album. Met 12 geweldige tracks kan je daar weinig tegen in brengen.

Tracklisting The Bay Calls For Blood:

  1. Left For Dead
  2. Fallen
  3. Buried Alive
  4. The Dream Calls For Blood
  5. Execution – Don’t Save Me
  6. Truce
  7. Detonate
  8. Bored
  9. Caster Of Shame
  10. Territorial Instinct / Bloodlust

Written in Music Nieuwsbrief