De adelaar keert terug op de hoes van nieuwe Saxon
Door op 09 november 2017

Band: Saxon
Album_title: Thunderbolt
Genre: Heavy Metal
Label: Silver Lining

Op 2 februari 2018 verschijnt het nieuwe album van de Britse heavy metal legende Saxon. Het album heet Thunderbolt en is gestoken in een hoes die is ontworpen door Paul Raymond Gregory. Opmerkelijk is dat de adelaar terugkeert op de hoes, de vogel die op de hoezen van klassieke albums als Wheels Of Steel, Strong Arm Of The Law en Denim And Leather stond.

Thunderbolt is het 22e album van Saxon en bevat naar verluidt weer een rits stevige heavy metal nummers. Dat mag geen verrassing heten want Saxon is al decennia bezig haar status in het genre te consolideren. Bovendien zit geen enkele fan van de band te wachten op experimenten met andere genres of toevoeging van exotische instrumenten. Met titels als Nosferatu (The Vampires Waltz), They Played Rock and Roll, Predator, Sons of Odin en Speed Merchants is duidelijk dat Saxon stevig verder marcheert op gebaande paden. Thunderbolt is dus en vast en zeker een album van herkenning. Biff Byford was een boezemvriend van Lemmy. Hij was ontdaan door het overlijden van de iconische frontman en brengt in They Played Rock and Roll een ode aan Motörhead.

Het album werd geproduceerd door Andy Sneap die ook een flink aandeel had in diverse recente albums van de band. Drie weken na de release start de band haar Europese tour en wordt daarbij vergezeld door een andere NWOBHM legende: Diamond Head. Op 27 februari staan beide bands in 013 in Tilburg. De Europese tour is relatief kort omdat Saxon vanaf maart in Noord Amerika gaat toeren als special guest van Judas Priest. Ook Judas Priest komt begin 2018 met een nieuw album.

Zanger Biff Byford over de gesplitste Europese toer: “Ok this is part 1 of the colossal Thunderbolt World tour we’re going to be touring the whole of 2018 so get your tickets and join the ride. It’s gonna be fast and furious, dark and brooding. Monumental riffing and screaming vocals loud and proud it’s going to be a Saxon tour, unique in every way.”

Het album verschijnt naast op vinyl, CD, als digitale download, boxset en –jawel– op cassette! Hoe retro kun je zijn  :-)