Dark Fortress live in Merleyn, Nijmegen
Door op 16 oktober 2014

Genre: Black Metal

Begin september is het nieuwe album Venereal Dawn van Dark Fortress uitgebracht via Century Media Records. Hoewel het te extreem is voor de meeste muziekmagazines verdient het zeer zeker een plek in de top 10 metalalbums van dit jaar. Net als iedere hardwerkende metalband gaat ook Dark Fortress na het verschijnen van een nieuw album op tournee.

Vandaag, donderdag 16 oktober, speelt de band zijn eerste optreden van de Europese tournee in Feierwerk te München. Na optredens in Vervey, Trier, Parijs en Londen spelen ze op dinsdag 21 oktober in Merleyn in Nijmegen. Op de website van Dark Fortress staat weliswaar Doornroosje, maar op de website voor Doornroosje staat Merleyn. Lekker verwarrend: twee zalen, één website.

De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste band, het Zwitserse Schammasch, begint een half uur daarna, dus om 20:00 uur. Naast headliner Dark Fortress staan landgenoten Secrets Of The Moon op het programma. Hun laatste album Seven Bells dateert alweer van maart 2012. Het belooft in ieder geval een donker concertavondje te worden.