Corpus Christii – Luciferian Frequencies
Door op 11 juni 2011

Band: Corpus Christii
Album_title: Luciferian Frequencies
Genre: Black Metal
Release_date: 06/20/2011
Label: Candlelight Records
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 2950057
Luciferian Frequencies Corpus Christii
2.5
2.5

Corpus Christii is een Portugese black metal band. Ze hebben al wat CD’s uitgebracht, waaronder in 2005 The Torment Continues. En op een of andere manier kwam die titel mij bekend voor. Ik heb het archief er even op nagezocht en inderdaad: in de tijd dat ik nog voor Lords Of Metal schreef heb ik deze plaat behandeld. Terwijl ik mijn review teruglees beluister ik de nieuwe CD van Corpus Christii, Luciferian Frequencies. Ik vind de paragraaf waarin ik de muziek behandel zeer toepasselijk op deze laatste CD en ga hem hier even herhalen:

“Deze Portugezen spelen een degelijk potje zogenaamde “true old-school black metal”. De productie van deze schijf klinkt helder en klaar; er is niet veel achtergrond ruis, wel gore gitaren en necro drums. Met een stem als steen op schuurpapier zingt Nocturnus Horrendus zijn teksten. De drummer Necromorbus is zo stabiel als een enorm stabiel ding. Het is alleen jammer dat dit alles al eens gedaan is. En dat zou op zich nog niet eens zo erg zijn, maar het is al eens beter gedaan. Ik hoor weinig nieuwe ideeën, de songs klinken standaard en niet erg spannend. Zelfs voor mij, een relatieve nieuwkomer binnen dit metal subgenre, klinkt het allemaal nogal oppervlakkig. Of, in hun eigen woorden: “Not expected to be a turn point in the Black Metal scene but to be one more contribution to what lies true in the real Satanic Black Metal scene. Feel destroy and get destroyed….for HIM.” Ik sluit me hierbij aan.”

De band heeft geen enkele progressie gemaakt. Dat is voor sommige bands een positief aspect, maar voor deze juist niet. Corpus Christii is even betekenisloos gebleven als ze was. De muziek doet me niets en dat is nog erger als wanneer de muziek echt slecht is. In dat laatste geval doet het tenminste nog iets met je. De muziek van Corpus Christii doet me de titel van hun CD uit 2005 herhalen: The Torment Continues.