Complexity Fest: Metal voor gevorderden
Door op 29 februari 2016

Metal is altijd populair geweest in Nederland. In de afgelopen jaren zien we steeds meer vernieuwingen binnen dit genre. De muziek wordt uitdagender, spannender, complexer… Dit zagen de bedenkers van Complexity Fest ook. Met dit nieuwe Nederlandse festival spelen zij slim in op deze ontwikkeling. De eerste editie staat gepland voor 5 maart 2016 en benut alle drie de zalen van poppodium Patronaat in Haarlem, een van de leukste podia in Nederland.

Er zal worden gebeukt, natuurlijk, maar wel op doordachte en virtuoze wijze. Onder andere tech-, death-, prog-, math- en djent-metal en core komen aan bod. De complexiteit van de muziek uit zich niet alleen in de speltechniek van de veelzijdige bands uit zowel binnen- als buitenland, maar ook in de onconventionele composities en een vaak verfrissend geluid.

Op het programma staan o.a. de Nederlandse tech/math metal meesters van Textures, de Britse djent-rap sensatie Hacktivist, extreme metal supergroup Alkaloid (met leden van oa Obscura, Spawn of Possession, Aborted, Necrophagist, God Dethroned en Blotted Science), baroque-eleketronsche metal van Igorrr, math/prog core Britten Rolo Tomassi, elektronisch metal project The Algorithm, Franse prog metal band Hypno5e (uit de hoek van Gojira), het creatieve Destiny Potato uit Servië met gitaarvirtuoos David Maxim Micic in de gelederen, rockende prog-metal van Destrage uit Italië, conceptuele brute Britse band Loathe, jazzy mathcore groep The Hirsch Effekt, het Hongaarse Orient Fall, dat dit najaar de geweldige prog-metal plaat ‘Fractals’ uitbracht, Bear: groovy en chaotische metalcore uit Antwerpen, modern extreme metal van eigen bodem door Divine Sins, de hedendaagse NL mathcore groep Mary Fields, progressive death metal van Illusionless en uit Haarlem de nieuwe progressive groove metal band Hibakusha.

’s Nachts neemt PRSPCT Recordings de tweede zaal over voor een brute afterparty, vol beukende beats en riff samples, door Bong-Ra, Thrasher, Limewax en Mc Animal Tag.

Tijdens dit vernieuwende festival wordt samengewerkt met Aristides, de Haarlemse gitaarbouwer die samen met de Technische Universiteit Delft het materiaal ‘Arium’ ontwikkelde om gitaren uit te bouwen. Vanwege het specifieke geluid en de bespeelbaarheid zijn deze gitaren geliefd bij gitaristen over de hele wereld. Tijdens het festival is er ook de mogelijkheid om deze gitaren uit te proberen.

Waar? Patronaat
Wanneer? Zaterdag 5 maart 2016
Prijs? € 27,50

complexityfest

Written in Music Nieuwsbrief