Christopher Lee vervangt Orson Welles
Door op 10 november 2010

Band: Manowar
Album_title: Battle Hymns
Genre: Heavy metal

De houder van het record voor hardst spelende band in het Guiness Book of Records, Manowar, zorgt al jarenlang voor tweespalt in hardrockgelederen. De een vindt ze fantastisch en een voorbeeld van ware heavy metal, de ander vindt het een potsierlijke macho band. Headbangers in laatst genoemde categorie zijn het echter wel over eens dat Manowar  één fatsoenlijke plaat heeft uitgebracht, het debuut Battle Hymns (1982).

Helaas hebben Joey DeMaio en co. het onzalige idee opgevat om dat debuut opnieuw op te nemen omdat het met de huidige technologie allemaal nog harder, grootser en bombastischer kan klinken. Er was slechts een probleem. De passage in Dark Avenger die door Orson Welles werd ingesproken, kan niet opnieuw worden ingesproken omdat Welles al vijfentwintig jaar onder de zoden ligt.

In acteur Christopher Lee (88) werd een vervanger gevonden. Lee, die vooral bekend werd door talloze Dracula vertolkingen en zijn rol als Saruman in de Lord Of The Rings trilogie zal de passage woord voor woord opnieuw inspreken. Naast bassist DeMaio en zanger Eric Adams is ook drummer van het eerste uur Donnie Hamzik op de heropname te horen. Hamzik werd na het debuut ontslagen omdat hij te snel (!) was. Origineel gitarist Ross The Boss is niet van de partij. Aan het album zullen twee concertopnamen worden toegevoegd. De nieuwe versie verschijnt naar verluidt al over een paar weken.