Centinex – Redeeming Filth
Door op 20 november 2014

Band: Centinex
Album_title: Redeeming Filth
Genre: Death Metal
Release_date: 11/21/2014
Label: Agonia Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3350674
Redeeming Filth Centinex
4
4

Het heeft er alle schijn van dat iedere band die gestopt is een herstart lijkt te ondergaan. Recentelijk is de Zweedse death metalband Centinex nieuw leven in geblazen. Hun eerste wapenfeit na deze heugelijke gebeurtenis heet Redeeming Filth. Het album bevat tien heftige traditionele death metalsongs en duurt net iets langer dan een half uur. Veel langer is ook absoluut niet nodig, hoewel de songs heerlijk in het gehoor liggen. Het klinkt allemaal prima in orde, geen poes-pas, geen tierelantijn, geen gedoe, gewoon recht-toe-recht-aan hakken en rammen.

De productie van Redeeming Filth is dik in orde en de sound is over het hele album erg homogeen, maar gelukkig zorgt de variatie in het tempo voor de nodige afwisseling. Het heerlijk langzame Unrestrained klinkt lekker intens, terwijl het wat meer gejaagde Bloodraze voor wat meer spanning zorgt. Met titels als Moist Purple Skin en Dead, Buried And Forgotten heeft de band een paar prima live meezingers te pakken. When Bodies Are Deformed is een regelrechte hit en de diepgang op Rotting Below is voor de muziekhistorie van ongekende waarde.

Alle gekheid op een stokje: Redeeming Filth van Centinex is verplichte kost voor fans van het genre. Het mag dan allemaal standaard, stereotyp en vooroordeelbevestigend zijn, de geest van Entombed’s Left Hand Path waart rond in iedere song. En dat is zeer zeker geen kritiek, maar een absoluut compliment!

Tracklisting Redeeming Filth:

  1. When Bodies Are Deformed
  2. Moist Purple Skin
  3. Death Glance
  4. Stone Of Choice
  5. Unrestrained
  6. Bloodraze
  7. Without Motives
  8. Rotting Below
  9. Dead, Buried And Forgotten
  10. Eye Sockets Empty

Written in Music Nieuwsbrief