Capture The Crown – ‘Til Death
Door op 24 februari 2013

Band: Capture The Crown
Album_title: 'Til Death
Genre: metalcore
Release_date: 02/21/2013
Label: Sumerian
Rating: Een ster (1)
Soundsid: 3162907
'Til Death Capture The Crown
1
1

Metalcore gezelschap uit Australië dat geenszins de kwaliteit heeft van bijvoorbeeld Parkway Drive. ‘Til Death is een afschuwelijke terreur voor de oren. De band gooit metalcore, dub-step en trance op een hoop en weet er een koude, machinale bak herrie uit te krijgen. En ondanks de mix van stijlen weten ze over het algemeen zich ook niet te onderscheiden van de grote hoop metalcore bands die deze aardbol bevolken.

De sound is sterk overgeproduceerd, alle nummers hebben een soortgelijke opbouw, een clean gezongen refrein en schreeuw coupletten en de gitaarpartijen zijn eendimensionaal. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste single, You Call That A Knife. Zware toetsen overstemmen alles (maar niemand lijkt ze te spelen) en over de zang zit zoveel effect dat je je af kunt vragen of de grunts soms door iemand anders ingezongen zijn. Zo vliegen de eerste songs voorbij zonder dat er echt aanwijsbare verschillen in te ontdekken zijn. Pas bij de overduidelijke dubstep invloeden in Storm In A Teacup wordt het enigszins vermakelijker, totdat het irritante geschreeuw weer de overhand gaat nemen.

Maar goed, dan zit je pas halverwege de plaat en moet je als luisteraar nog zeker 20 minuten lang je vermannen om het uit te zitten. Onbegrijpelijk dat deze band zo’n groeiende aanhang heeft. Dat kan toch niet aan de muziek liggen. ‘Til Death is een volkomen overbodige release…

Tracklisting ‘Til Death:

 1. The Arrival
 2. #Oimatewtf
 3. Fork Tongued
 4. Ladies & Gentlemen… I Give You Hell
 5. LAX
 6. You Call That A Knife? This Is A Knife!
 7. Storm In A Teacup
 8. Help Me To Help You
 9. Déjà Vu 10 Insomniac
 10. RVG
 11. ‘Til Death
 12. The Departed 2.0
 13. Welcome To My Worlds (Bonus Track)