Black Sleep Of Kali – Our Slow Decay
Door op 21 oktober 2010

Band: Black Sheep Of Kali
Album_title: Our Slow Decay
Genre: metal, sludge, stonerrock
Label: Smallstone records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2802790
Our Slow Decay Black Sheep Of Kali
4
4

Waar bands op het Smallstone label in 99% van de gevallen blues invloeden hebben, lijkt op het debuut van het uit Denver afkomstige Black Sleep Of Kali, sludge en post metal de drijvende kracht. Denk aan bands als Baroness, Kylesa, Eye Hate God en Isis. Maar Black Sleep Of Kali geeft daar haar eigen donkere twist aan.

There Is Nothing opent met alles tegelijk, zang en band. Slepende floortoms en (harmonie)vocalen. “ There is nothing to make it all better. There is no reprieve, no happily ever after”. Meer in your face kan je het niet krijgen. Black Sleep Of Kali is een beest. Een muur aan gitaren raast voorbij als een kolkende lavastroom over logge, loodzware ritmes. Donderende drums en gruwelijk lage bastonen leggen een duivels fundament waarop zanger gitarist Taylor Williams zijn diep donkere krochten van zijn ziel bloot legt.

When my body is laid to rest
Please remember I tried my best
And I the end I’m only flesh
And I fucked up like al the rest of you

Dit zingt hij in het prachtig opgebouwde Eulogy. De donkere zweer weet de band prachtig te verpakken in 8 composities die allemaal van eenzelfde uitzonderlijk hoog niveau zijn. Alle nummers zijn opgebouwd uit een enorme collectie aan riffs, tempo wisselingen en schitterende vocale stukken. Er gebeurt zo vreselijk veel in ieder nummer, maar doordat alles zo mooi in elkaar overvloeit lijkt het allemaal heel gemakkelijk. Niets is minder waar, Black Sleep Of Kali bestaat uit geweldige muzikanten met een heel goed gevoel voor complexe structuren, agressie en harmonie.

Als je op zoekt bent naar een ultra heavy plaat die langzaam haar schoonheden prijsgeeft, dan is Our Slow Decay een must have!

Tracklisting Our Slow Decay:

  1. There Is Nothing
  2. The Crow And The Snake
  3. Eulogy
  4. In Time
  5. The Great Destroyer
  6. Cries Of The Crow
  7. Big Sky
  8. An End With No Beginnning