Autopsy – Tourniquets, Hacksaws and Graves
Door op 25 april 2014

Band: Autopsy
Album_title: Tourniquets, Hacksaws and Graves
Genre: deathmetal
Release_date: 04/21/2014
Label: Peaceville Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Tourniquets, Hacksaws and Graves Autopsy
4.5
4.5

U.S. death metal pionier Autopsy komt na een jaar al met de opvolger van het vorige album The Headless Ritual . Tourniquest, Hacksaws en Graves is zoals we van Autopsy gewend zijn, van een bijzonder hoog niveau. Sinds hun comeback in 2010 houdt dit gezelschap de vroegste dagen van het genre in ere met klasse albums. Niet het snelst, niet het meest technisch, maar wel zo doeltreffend als een houtsplinter door een oog. De meester van de blood & gore hebben naar aanleiding van het vorige album niet getourd, maar zitten wel in een creatieve flow en met dit meesterwerk halen ze zelfs het niveau van de eerste albums.

De alles verstikkende doom van een nummer als The Howling Dead, met een aantal riffs om je vingers bij af te likken , maar ook de razendsnelle stuiterriffs in snelheidsmonsters als After The Cutting, of de weergaloze breaks in Forever Hungry. Allemaal voorbeelden van een muzikale pracht die het old school deathmetal hart doet overslaan van pure blijdschap. En dan te bedenkend dat deze plaat eigenlijk uit ‘rest’ materiaal van The Headless Ritual bestaat. De band had toen meer dan 17 nummers geschreven, waarvan 10 dat album hebben gehaald. Al snel gingen ze met de rest van de songs aan de slag en daar is deze plaat uit voortgekomen.

De heerlijk ouderwetse, maar volle productie maakt het luisteren naar dit album een nog betere ervaring. Meest creepy song van het album? Het weergaloze Deap Crimson Dreamin dat vooraf wordt gegaan door het al even duistere instrumentale All Shall Bleed.

Een meesterwerk, zonder twijfel..

Tracklisting Tourniquets, Hacksaws and Graves:

 1. Savagery
 2. King Of Flesh
 3. Tourniquets, Hacksaws and Graves
 4. The Howling Dead
 5. After The Cutting
 6. Teeth of the Shadow Hordes
 7. All Shall Bleed
 8. Deep Crimson Dreamin
 9. Parasatic Eye Vinyl
 10. Burial Vinyl
 11. Autopsy