Asphyx – Deathhammer
Door op 02 maart 2012

Band: Asphyx
Album_title: Deathhammer
Genre: Death Metal, doommetal, Doom Metal
Release_date: 02/27/2012
Label: Century Media
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3059932
Deathhammer Asphyx
4
4

De Nederlandse doom/death metal formatie Asphyx timmert alweer een aantal jaar aan de weg. De band is in 1987 opgericht en heeft ondertussen een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan. Afgelopen dinsdag 27 februari is hun nieuwe CD Deathhammer uitgekomen via Century Media. De band is hot en de plaat is vrijwel overal album van de maand. Met tien death metal songs en een duur van net onder de vijftig minuten is dit een veelbelovende CD.

De band laveert op een opvallend soepele manier tussen tergend zware doom en ultra heftige death. Met een enorme souplesse toont Asphyx op Deathhammer wat het waard is. Het geluid is vet en de productie is enorm vol. De mix zorgt voor een snoeiharde muur aan metal die je met een nietaflatende intensiteit onder riffs bedelft. Als een lawine raast de metal over je heen en laat je versuft achter als een slachtoffer onder een dikke laag sneeuw. Opvallende nummers zijn het langzame We Doom You To Death, het iets vlottere Der Landser, het heerlijke titelnummer en ach, eigenlijk is de hele CD ontzettend lekker! Noem me maar chauvinistisch, maar metal van eigen bodem heeft voor mij toch vaak een meerwaarde.

Vandaag (vrijdag 2 maart) speelt de band in 013 in Tilburg op de eerste dag van het Neurotic Death Fest. Vrijdag 9 maart staat de band in Willemeen in Arnhem om hun Deathhammer te promoten. Daarna heeft de band tot halverwege augustus optredens staan in verschillende Europese landen.

Tracklisting Deathhammer:
1. Into The Timewastes
2. Deathhammer
3. Minefield
4. Of Days When Blades Turned Blunt
5. Der Landser
6. Reign Of The Brute
7. The Flood
8. We Doom You To Death
9. Vespa Crabro
10. As The Magma Mammoth Rises