Aosoth – III
Door op 09 mei 2011

Band: Aosoth
Album_title: III
Genre: Black Metal, post black metal
Release_date: 04/22/2011
Label: Agonia Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2918898
III Aosoth
4
4

De nieuwe CD van Aosoth is vrijdag 22 april uitgekomen. De download van III heb ik helaas kort geleden pas ontvangen. Vandaar dat deze recensie zo laat verschijnt. Toch wilde ik deze CD behandelen omdat het een belangrijke release is binnen de extreme metal in het algemeen en de post black metal in het bijzonder.

Net als bij Blut Aus Nord zijn de songs op III genummerd met Romeinse cijfers. De traditionele songstructuren lijken losgelaten, hoewel dit bij Aosoth minder het geval is dan bij de hiervoor genoemde band. Hiervoor in de plaats zijn landschappen van geluid ontstaan. Met drums, bas, gitaar en zang worden als het ware penseelstreken geplaatst; beelden van geluid met ritmes als achtergronden en melodieën als schaduwen van spoken en demonen.

Ik kan hier heel eerlijk over zijn: ik hou van dit soort muziek. De naargeestige en deprimerende klanken bezorgen mij de rillingen over mijn ruggengraat. Ik ben dus wel degelijk bevooroordeeld. Aan de andere kant spreekt deze muziek mij niet voor niks aan; ze heeft een bijzondere kwaliteit die fans van bands als Deathspell Omega, Blut Aus Nord, Glorior Belli zal aanstaan. De nieuwe black metal komt uit Frankrijk en Aosoth draagt zijn steentje meer dan bij!

Tracklisting III:

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V
  6. VI