Alien inspireerde Iron Maiden
Door op 27 juli 2010

Band: Iron Maiden
Album_title: The Final Frontier
Genre: hardrock
Label: EMI

Bassist Steve Harris is de man die bij Iron Maiden de meeste nummer componeert. Wie de titels van de liedjes door de jaren heen heeft gevolgd weet dat Harris een liefhebber van films is. Veel titels van liedjes zijn dan ook ontleend aan films zoals Aces High, Where Eagles Dare, From Here To Eternity, Children Of The Damned, The Duellists, Quest For Fire en The Loneliness Of The Long Distance Runner.

Blijkbaar was Harris ook een fan van de  film Alien, want ter promotie van het nieuwe Maiden album The Final Frontier heeft de band een filmpje gemaakt dat sterk doet denken aan de film waarmee Ridley Scott furore maakte. De video is te zien op de site van Iron Maiden en werd gemaakt door Darkside Animation Films. De film staat bol van de CGI techniek en bevat uiteraard bandmascotte Eddie in een rol die hem op het lijf is geschreven.

Het nieuwe The Final Frontier album dat op 16 augustus verschijnt, telt tien nummers en duurt ruim 76 minuten. Net als op het vorige album dus wederom veel lange nummers.

Tracklisting The Final Frontier:

  1. Satellite 15…..The Final Frontier (8:40)
  2. El Dorado (6:49)
  3. Mother Of Mercy (5:20)
  4. Coming Home (5:52)
  5. The Alchemist (4:29)
  6. Isle Of Avalon (9:06)
  7. Starblind (7:48)
  8. The Talisman (9:03)
  9. The Man Who Would Be King (8:28)
  10. When The Wild Wind Blows (10:59)