Accept – Restless And Live
Door op 13 januari 2017

Band: Accept
Album_title: Restless And Live
Genre: metal
Release_date: 01/13/2017
Label: Nuclear Blast
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Restless And Live Accept
3.5
3.5

Toen ik vorig jaar UDO op Graspop alle oude Accept klassiekers hoorde spelen werd ik toch wel heel erg blij. Ik ben opgegroeid met Accept en Breaker, Restless & Wild en Balls To The Wall behoren tot mijn favoriete albums. Maar na Metal Heart verloor ik interesse.

Toen de band in 2009 weer nieuw leven in werd geblazen en ze in 2010 Blood Of The Nation uitbrachten met Mark Tornillo heb ik er ook niet veel aandacht meer aan besteed. Maar de 3 albums die de band heeft uitgebracht met Mark zijn erg goed en kunnen zich meten met de classics. Dat moet ik achteraf wel toegeven.

De band brengt nu dus een live album uit dat een mooi overzicht geeft van de vele muzikale hoogtepunten. Lekker veel oude classics, maar ook voldoende nieuw werk. Het betreft de complete show die ze verzorgden op het Bang Your Head Festival in 2015. De band gaat gelijk met 3 recentere songs van start Stampede (van hun laatste album, Blind Rage), gevolgd door Stalingrad en Hellfire. Terecht, we luisteren namelijk naar de “nieuwe” Accept. Maar ook de oude classics zoals London Leather Boys, Losers and Winners, Restless & Wild, Fast As A Shark en Metal Heart worden uitmuntend uitgevoerd. Mark zet deze songs met heel veel respect neer en bewijst zich in alles de perfecte opvolger van Udo Dirkschneider. Net zo’n scherpe sneer. Bij London Leather Boys klinkt alleen de tweede stem echt minder. Ach, dat is het enige smetje wat ik kan benoemen.

De set biedt geen verassingen en alles is zo solide als het maar kan. De beste oude klassiekers zitten er in en de nieuwe songs blijven pal overeind. Die voorspelbaarheid is ook wat je wilt bij Accept. Vuisten in de lucht, headbangen en meebrullen. Accept is nog steeds een feest

Tracklisting Restless And Live:

CD1:

 1. Stampede
 2. Stalingrad
 3. Hellfire
 4. London Leatherboys
 5. Living For Tonite
 6. 200 Years
 7. Demon’s Night
 8. Dying Breed
 9. Final Journey
 10. From The Ashes We Rise
 11. Losers And Winners
 12. No Shelter
 13. Shadow Soldiers
 14. Midnight Mover

CD2:

 1. Starlight
 2. Restless And Wild
 3. Son Of A Bitch
 4. Pandemic
 5. Dark Side Of My Heart
 6. The Curse
 7. Flash Rockin’ Man
 8. Bulletproof
 9. Fall Of The Empire
 10. Fast As A Shark
 11. Metal Heart
 12. Teutonic Terror
 13. Balls To The Wall