Aborted – Termination Redux
Door op 18 januari 2016

Band: Aborted
Album_title: Termination Redux
Genre: deathmetal
Release_date: 01/14/2016
Label: Century Media
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Termination Redux Aborted
3.5
3.5

Deze Zuiderburen maken al 20 jaar brute technisch hoogstaande deathmetal met een behoorlijk dik sausje van filth en gore. En dat moet gevierd worden. En dat doen ze met een EP met 4 nieuwe tracks en nieuwe versie van The Holocaust Incarnate. Een nummer dat eerder verscheen op Engineering The Dead uit 2001 en nu omgedoopt is in The Holocaust Re-Incarnate.

In krap 15 minuten laat de band alle agressie er uit. Een hele dikke productie doet de rest. Termination Redux, Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry en Bound In Acrinomy laten alles horen wat de liefhebber van extreme metal warm van loopt. Het drumwerk van Ken Bedene is briljant, de grunts van Sven de Caluwé klinken weer of ze regelrecht uit de hel komen en de riffs van Mendel bij de Leij en Ian Jekelis gaan door als een decoupeerzaag in een stuk menselijk vlees. De songs zijn korte splinterbommen. Snelle technische hoogstandjes die over je heen walsen als luisteraar.

Afsluiter The Holocaust Re-Incarnate is een opgepoetste versie van het origineel. Betere productie en tikkeltje sneller. Het past feilloos en geeft aan dat Aborted de afgelopen 14 jaar niet veel aan haar stijl heeft gewijzigd ondanks alle wisselende bezettingen. En waarom zou je zo’n formule ook veranderen?

Tracklisting Termination Redux:

  1. Liberate Me Ex Inferis
  2. Termination Redux
  3. Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry
  4. Bound In Acrinomy
  5. The Holocaust Re-Incarnate

Video Termination Redux :