14 april: Slayer & Megadeth live te Eindhoven
Door op 27 januari 2011

Donderdag 14 april spelen Slayer en Megadeth in het Klokgebouw/Strijp S te Eindhoven. Beide bands waren vorig jaar al te zien in de omgeving, namelijk in 013 te Tilburg. Toen zou Slayer twee avonden achter elkaar spelen, maar viel er een avond uit door een voedselvergiftiging van Kerry King. De concertreeks werd ook nog eens bijna twee jaar uitgesteld vanwege een rugoperatie van Tom Araya. De band zou namelijk al eind 2008 optreden.

Zowel Slayer als Megadeth toerden in 2010 om het twintigjarig jubileum van een van hun albums te vieren. Voor Slayer was dit Seasons In The Abyss, voor Megadeth was dit Rust In Peace. Deze platen werden tijdens de live shows in zijn geheel gespeeld. In het jaar ervoor brachten beide bands hun laatste CD uit: World Painted Blood (Slayer) en Endgame (Megadeth).

Dit jaar bundelen beide metalbands hun krachten en bezoeken ze ons landje opnieuw. De voorverkoop lijkt niet zo snel te gaan als voor de vorige shows. De Slayer optredens waren eind 2008 al uitverkocht. De propagandamachine voor de European Carnage Tour lijkt nog niet op volle toeren te draaien. En dat is jammer, want beide bands leveren live eigenlijk altijd een topprestatie.

Kaarten voor dit evenement kosten in de voorverkoop 47,50 euro en zijn te bestellen via de site van Ticketmaster. Aan de kassa kosten de kaarten 53 euro. De zaal gaat open om 18:30 uur en ik vermoed dat Slayer hoofdact is. Een voorprogramma is nog niet bekend.