Zomer met Jacques Brel, Beethoven, flamenco en jazz
Door op 01 augustus 2012

Met nog 43 Robeco Zomerconcerten te gaan, belooft augustus een muzikaal zeer interessante maand te worden. Er kan onder andere worden uitgekeken naar Wouter Hamel, Ntjam Rosie, jong talent bij het Nationaal Jeugd Orkest, flamenco met Manuel Liñan, wereldmuziek van Carmen Souza, klassiek gitaarspel van Miloš Karadaglic, pianomuziek van Khatia Buniatishvili en Hélène Grimaud.

Tot en met 31 augustus zijn er dagelijks één of zelfs meerdere Robeco Zomerconcerten te beluisteren in Amsterdam. De maand start met een concert van Filip Jordens. De zanger brengt een hommage aan Jacques Brel. Vrijdag 3 augustus zal pop- en jazz zangeres Ntjam Rosie de Kleine Zaal bespelen. De dag erna gaan de voeten van de vloer wanneer de flamenco centraal staat met Manuel Liñan en speciale gast Belén Maya.

Zondag 5 augustus worden ware klassiekers als Mozarts Eine kleine Nachtmusik en Bachs Vioolconcert op de lessenaars geplaatst door het Nationaal Jeugd Orkest. In de maand augustus staat ook

Ronald Brautigam’s Beethoven drieluik, met concerten op 6, 8 en 10 augustus op de planning. Op 15 augustus is het de beurt aan Wouter Hamel. In een unieke samenstelling presenteert hij zijn nieuwe album ‘Lohengrin’. Met onder meer een gastoptreden van Benjamin Herman en de blazerssectie en strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest! Een dag later is sopraan Nelly Miricioiu te gast. Samen met het Limburgs Symfonie Orkest zal zij aria’s uit grote Italiaanse opera’s ten gehore brengen. Op 19 augustus wordt de blik naar Brazilië gewend met het concert van het Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo.

Op 21 augustus vormt de Grote Zaal het decor voor Khatia Buniatishvili met onder andere Schumanns Pianoconcert. En op 22 augustus speelt ‘artist in residence’ Pekka Kuusisto De Vier jaargetijden van Vivaldi op geheel eigen wijze. De Noorse violiste Vilde Frang speelt op 30 augustus Tsjaikovski’s bekende Vioolconcert en de laatste dag van augustus sluit pianiste Hélène Grimaud de Robeco Zomerconcerten 2012 af.

Robeco JazzClub

Ook het programma in de JazzClub is in augustus divers, met optredens van het Benjamin Herman Trio, pianist Thierry Castel en saxofonist Jasper van Damme, de Randal Corsen Group, de voor een Edison genomineerde Angelo Verploegen. Gideon van Gelder en Lilian Vieira sluiten af met de muziek van Toninho Horta.