Vorobiev vervangt Anastassov in Messa Da Requiem
Door op 12 september 2013

Bij de uitvoeringen van Verdi’s Messa Da Requiem op 27 en 29 september zal een andere bas dan eerder aangekondigd zijn opwachting maken bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In plaats van Orlin Anastassov neemt Yuri Vorobiev de baspartij voor zijn rekening.

Vorobiev bevindt zich daarmee in het goede gezelschap van sopraan Anja Harteros, mezzosopraan Olesya Petrova en tenor Dimitri Pittas. De concerten staan onder leiding van Mariss Jansons. Het Groot Omroepkoor en het Vlaams Radio Koor verlenen hun medewerking.

Yuri Vorobiev is geboren in Sint-Petersburg, waar hij studeerde aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij is solist bij het wereldberoemde Mariinsky-theater. Met producties van dat theater staat hij op podia wereldwijd. Zo zong hij onder leiding van Valery Gergiev de rol van Gurnemanz in Wagner’s Parsifal tijdens een tournee door het Verenigd Koninkrijk, en vertolkte hij Narbal in Les Troyens van Berlioz in Tokio (Suntory Hall) en New York (Carnegie Hall). Ook met andere dirigenten werkte hij samen, onder wie Yuri Bashmet, Semyon Bychkov, Gianandrea Noseda en Iván Fischer. Naast opera zong hij onder meer in de Veertiende Symfonie van Sjostakovitsj en Verdi’s Messa Da Requiem. In 2012 debuteerde Yuri Vorobiev in Royal Opera House Covent Garden in London als Colline in Puccini’s La Bohème. Een ander recent succes was zijn rol in Stravinsky’s De Nachtegaal in de productie van Robert Lepage, waarmee hij te bewonderen was op de operapodia van Toronto, Québec en Lyon en op het festival van Aix-en-Provence.

    Written in Music suggesties