Twee wereldpremières bij het KCO in Verwachting…
Door op 24 januari 2012

Genre: modern klassiek

Het thema van de AAA concerten op donderdag 26 en vrijdag 27 januari is Verwachting. Op het programma staan maar liefst twee wereldpremières: Providence van Klaas de Vries en een nieuwe orkestratie van Debussy’s Images Oubliées door Bart Visman. Verder is het voorspel uit de opera Tristan Und Isolde van Richard Wagner te horen. En wat zou een thema-avond Verwachting zijn zonder Erwartung van Schönberg. Hierin soleert Deborah Polaski en het Koninklijk Concertgebouworkest staat onder muzikale leiding van David Robertson.

Voor het concert, om 19:15 uur in de Koorzaal, zal componist Klaas de Vries in gesprek gaan met Renee Jonker. Na afloop van het concert op 26 januari is er een zogenaamde meet & greet met artistiek directeur Joel Ethan Fried, David Robertson, Deborah Polaski en enkele musici uit het orkest. Op 27 januari is er een uitgebreid nachtprogramma in het Entrée Late Night Café. Op vrijdagmiddag 27 januari wordt het thema Verwachting… mede in het kader van TemporaryStedelijk3 nader uitgediept in Confrontaties, om 16.00 uur in de Spiegelzaal. Er wordt onder meer een film van Sarah Morris uit de collectie van het
Stedelijk Museum vertoond.

Morgen, woensdag 25 januari, is er in Spui25 de lezing ‘Wat verwacht u dan?’ door Danny Borsboom. De IJ-Salon bouwt op zaterdagmiddag 28 januari een programma rond werk van Nicolaus A. Huber. Die avond staat in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw KCO-solohoboist Alexei Ogrintchouk centraal in een editie van Tijdgenoten, waarin wordt gespeeld met de verwachtingen van de luisteraar in werk van onder meer Alfred Schnittke. Dit alles uiteraard met hooggespannen verwachtingen.