Ton Koopman viert zijn zeventigste verjaardag
Door op 02 oktober 2014

Label: Challenge Classics

Vandaag, 2 oktober, is het zover: Ton Koopman is 70 jaar geworden. Een prachtige leeftijd die wij als online muziekmagazine graag met hem vieren. Niet alleen door de Buxtehude ‘Opera Omnia’ nu te voltooien met de laatste release, deel XX, maar ook met een verzamelbox van alle cd’s uit de serie! Dit is inclusief een documentaire over Ton Koopman op DVD, van filmmaker Paul Hegeman. Op 26 oktober zal de officiële presentatie van de box plaatsvinden in Lübeck. De stad waar Koopman in 2012 de ‘Buxtehude-Preis’ kreeg uitgereikt.

Ton Koopman heeft veel feestelijkheiden deze maand, onder meer een concert-tournee met zijn Amsterdam Baroque Orchestra, te beginnen in zijn woonplaats Bussum, op 10 oktober in de Koepelkerk. Op het programma van dit concert staan de volgende werken van Wolfgang Amadeus Mozart:
- Symfonie nr. 1 Es, KV 16
- Klarinetconcert in A, KV 622
- Symfonie nr. 40 in g, KV 550
Solist: Eric Hoeprich, klarinet

Op diezelfde dag,10 oktober, is er ’s middags ook de kindervoorstelling ‘Oorwurm’ in ‘t Spant. Meer concertdata staan op de website van Ton Koopman zelf.

Op Spotify heeft Challenge Classics een speciale playlist gezet, met 70 tracks voor zijn 70ste verjaardag. Een Best Of lijst die een dwarsdoorsnede is door het oeuvre van Koopman. Een indrukwekkende lijst, maar slechts een klein deel van de enorme discografie van de dirigent, organist en klavecinist!

Wij feliciteren Ton Koopman en hopen op nog vele mooie opnamen met hem en zijn koor en orkest in de toekomst!

    Written in Music suggesties

Written in Music Nieuwsbrief