Tijl Beckand presenteert Tijl Loves Klassiek
Door op 04 oktober 2011

Album_title: Tijl Loves Klassiek
Genre: klassiek
Label: DGG, Universal

Met de succesvolle tv-show is er nu ook de dubbel CD Tijl Loves Klassiek uitgekomen. Met het dubbelalbum geeft TV/theaterman Tijl Beckand een introductie tot de wereld van de klassieke muziek.

Tijl Beckand is een groot liefhebber van het klassieke muziekrepertoire en kan daar ook zeer inspirerend over spreken, getuige zijn concerten met het Residentie Orkest (2010) en zijn gloednieuwe TV programma ‘De Tiende Van Tijl’. Hij koos 12 stukken uit het klassieke repertoire, en geeft daar zijn eigen verhaal bij. Soms ontroerend, soms geestig, altijd verrassend. Alle muziekstukken zijn op een apart schijfje ook los te horen, zonder commentaar.

Zo staan o.a. Air van Bach, De dans van de suikerfee uit De Notenkraker van Tchaikovsky en Dans van de ridders uit Romeo en Julia van Prokofjev op Tijl ♥ Klassiek dat onderdeel is van de ‘Aangenaam Klassiek’ campagne.

“Een perfecte en met liefde gemaakte selectie uit meer dan 300 jaar muziekgeschiedenis. Muziek die gecomponeerd is met bloed, zweet en tranen…Welkom in een nieuwe wereld die je hart sneller gaat laten kloppen!” , aldus Tijl Beckand.