RCO Editions: het unieke videomagazine
Door op 23 september 2013

Het Koninklijk Concertgebouworkest presenteert met trots RCO Editions. Een uniek videomagazine voor iPad vol meeslepende concertregistraties, deskundig commentaar, inspirerende artikelen en beeldfragmenten.

RCO Editions verschijnt zes keer per jaar. Elke release biedt een ontdekkingsreis door en rondom een muzikaal meesterwerk, op basis van spectaculaire audiovisuele live-opnamen van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zo is het mogelijk om synchroon met het concert naar eigen behoefte de teksten van de liederen mee te lezen, een interview met of live commentaar van de dirigent of solist te bekijken of foto´s te zien die geïnspireerd zijn op het muziekstuk.

Door de lancering van RCO Editions, dat geheel dankzij privédonaties tot stand is gekomen, kunnen nog veel meer mensen het orkest zien spelen dan nu het geval is. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van het Concertgebouworkest in vervulling: muziekliefhebbers wereldwijd – jong en oud – op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de magie van klassieke muziek en hen verbinden aan het Concertgebouworkest. Op elk gewenst moment kunnen muziekliefhebbers de muziek beleven op de iPad of via de eigen geluidsinstallatie. RCO Editions is geoptimaliseerd voor Apple TV, waardoor muziekliefhebbers thuis een live-muziekervaring kunnen realiseren met de iPad als tweede scherm.

De RCO Editions app is gratis te downloaden via de App Store. De app geeft de mogelijkheid om de verschillende releases van RCO Editions te kunnen downloaden en bekijken, in de vorm van losse releases of een abonnement. Daarnaast kan via de gratis app direct toegang worden gekregen tot RCO Radio.

Bij de lancering op 18 september worden de eerste twee releases tegelijkertijd uitgegeven. In de gratis verkrijgbare release met als thema Onderweg staan de Parijse en de Praagse symfonie van Mozart centraal. De muziek leidt onder meer langs een documentaire over Mozarts ervaringen in Praag, en langs tijdgenoten als Casanova en Haydn. In Tod und Verklärung wordt Richard Strauss´ gelijknamige werk verrijkt met onder meer de teksten die eraan ten grondslag liggen, terwijl bijzondere momenten door musici van verhelderend commentaar wordt voorzien.

RCO Editions is vanaf 18 september verkrijgbaar via de website van RCO Edtions. Elke release kost € 4,49. Een abonnement biedt allerlei extra’s, zoals extra concertregistraties en RCO Radio in hoge kwaliteit en kost € 6,99 per maand of € 74,99 per jaar.

    Written in Music suggesties