Pierre Audi reikt gouden plaat uit aan Edwin Rutten
Door op 27 januari 2014

Genre: Klassiek

Edwin Rutten heeft uit handen van Pierre Audi, artistiek directeur van de Nederlandse Opera, een gouden plaat in ontvangst genomen voor de verkoop van 10.000 exemplaren van de 2CD Aangenaam Klassiek for Kids 2013. Aangenaam Klassiek for Kids staat dit jaar in het teken van het 200ste geboortejaar van de componist Richard Wagner. Hij schreef het meesterwerk Der Ring des Nibelungen, een cyclus van 4 opera’s met een totale lengte van circa 15 uur. Edwin Rutten heeft een unieke nieuwe Ring gesmeed en vertelt op deze 2CD zijn versie van het verhaal. De muziek komt uit de opname van Der Ring o.l.v. Bernard Haitink.

Pierre Audi wordt wereldwijd geroemd om zijn regie van Der Ring, die vanaf eind januari opnieuw wordt uitgevoerd in het Muziektheater te Amsterdam. Pierre Audi: “Der Ring is een sprookje, een lang sprookje, maar een sprookje! Zelf heb ik Wagner op jonge leeftijd ontdekt en ik vind het essentieel dat jonge mensen in contact komen met deze muziek. Het is geweldig dat Edwin dit project heeft gedaan!” Edwin Rutten: “Mijn bedoeling met dit project is om dit magistrale werk onder de aandacht te brengen van kinderen en andere volwassenen. Ik hoop dat dit verhaal een aansporing is om een opera uit Der Ring eens in het theater te gaan zien.”

De gouden plaat werd uitgereikt in het Muziektheater te Amsterdam, in het decor van de Wagner-opera Siegfried. Edwin Rutten is reeds met zijn volgende project bezig: de Mattheus Passion van J.S. Bach, voor volwassen én andere kinderen. Deze CD wordt uitgebracht door Warner Classics en is vanaf eind maart verkrijgbaar. Fotocredits: Elmer van der Marel

    Written in Music suggesties

Written in Music Nieuwsbrief