Olafur Arnalds – Another Happy Day OST
Door op 07 maart 2012

Artiest: Olafur Arnalds
Album_title: Another Happy Day OST
Genre: Klassiek
Release_date: 03/07/2012
Label: Erased Tapes
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3064010
Another Happy Day OST Olafur Arnalds
4
4

Dat Olafur Arnalds met een internationale soundtrack zou gaan komen was al vanaf zijn eerste album uit 2007 te verwachten. De muziek van de IJslander is immer filmisch en meeslepend. Met de muziek voor Another Happy Day, de nieuwe film van Sam Levinson, heeft hij een fijne en warme score geschreven die de film alleen maar extra emotionele kracht geeft.

De ontstaansgeschiedenis van de soundtrack is bizar te noemen. De legende gaat op de set van de film, met daarin onder meer Ellen Barkin, Ellen Burstyn en Demi Moore, steeds maar muziek van Arnalds gedraaid werd. Toen uiteindelijk de film gemonteerd werd en de muziek uitgezocht werd. Kwam iedereen erachter dat de sfeer waarin de muziek van Arnalds zich bevind perfect bij de film zou passen. Hij werd gevraagd om binnen 2 weken een soundtrack te schrijven en op te nemen. Een natuurlijk vrijwel onmogelijke opdracht, die hij echter wel met twee handen aanpakte.

De 11 composities die hij selecteerde voor Another Happy Day zijn echt Arnalds: Een mix van minimale pianomotieven die steeds iets aan kracht winnen en, in het geval van deze soundtrack, met fraaie weifelende, dan weer glorieuze vioolpartijen, verstrekt worden. Natuurlijk geheel in het gedachtegoed van de Italiaanse grootmeesters in minimalisme Ludovico Einaudi en Roberto Cacciapaglia. Arnolds maakte eerder muziek voor de korte film In George’s Grave en de IJslandse film Órói maar niet eerder was zijn muziek zo prominent in een film aanwezig. Deze prachtige soundtrack bewijst dat Arnalds klaar is voor het grote soundtrack werk.

Tracklisting Another Happy Day:

 1. The Land of Nod
 2. Through the Screen
 3. Before the Calm
 4. Lynn’s Theme
 5. Alice Enters
 6. The Wait
 7. A Family Stroll
 8. Poland
 9. Out To Sea
 10. Autumn Day
 11. Everything Must Change