Neil Hannon duikt het orgel in!
Door op 27 januari 2014

Artiest: Neil Hannon

Op 22 maart zal The Divine Comedy frontman Neil Hannon zijn nieuwe werk, volledig geïnspireerd op zijn interesse voor het orgel, in de Royal Festival Hall in London ten gehore laten brengen.

Hannon brengt met het werk zijn jeugd als zoon van een bisschop voor de Church Of Ireland, in herinnering. Na de orgelmuziek van Tallis en Vaughan Williams, verteld hij over zijn herinneringen en invloeden in zijn eigen muziek met James Runcie, hoofd van de ‘Southbank Centre of Literature and Talks’. De tweede helft van het programma zal gevuld worden door de wereldpremière van Hannon’s speciaal voor de gelegenheid geschreven werk To Our Fathers In Distress.

Met To Our Fathers In Distress heeft Hannon een serie van zeer opvallende musical scènes voor orgel en koor geschreven waarmee hij zijn jeugd en de Ierse zondagen in het bijzonder, in songs overbrengt. Een jeugd die vol met magie en mysterie maar ook met verveling en hard vervochten vrijheid zat. De songs worden gespeeld door de vermaarde organist Tom Bell en een speciaal voor de gelegenheid samengesteld koor zal hem daarin bijstaan.

Neil Hannon’s Guide To the Organ is onderdeel van Pull Out All The Stops die de restoratie van het orgel van de Royal Festival Hall en de 60ste verjaardag van datzelfde orgel samenbrengt.