Matangi Quartet – Jazzics!
Door op 02 september 2014

Album_title: Jazzics!
Genre: Klassiek, Jazz
Label: BUZZ

Jazzics! is het nieuwe album van het Matangi Quartet. Na jarenlang te hebben samengewerkt met jazz-grootheden als Eric Vloeimans, Wolfert Brederode en Michiel Braam, werd het tijd voor Matangi om zelf de spotlights van de jazz op te zoeken. Met de composities van Chick Corea, Martin Fondse, Michiel Braam en Wolfert Brederode betreedt het viertal de wereld van de jazz als klassiek strijkkwartet, waarin Louis Andriessen’s Facing Death de Matangi’s uitdaagt om de grenzen tussen jazz en klassiek op te zoeken en te doen vervagen.

Op woensdag 10 september verschijnt Jazzics! op het Buzz Label van Challenge Records. Deze release wordt groots gevierd met een concert in het Bimhuis diezelfde avond.

Inmiddels is het Matangi Quartet uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn typeringen die vaak worden gebruikt.

Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd “van Haydn tot Adès” met nieuw elan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Jazzics! Op Tournee:
10 september 2014 – Bimhuis, Amsterdam
4 oktober 2014 – Dorpstheater, Wormer
14 oktober 2014 – Club Phil, Haarlem
16 oktober 2014 – Lindenberg, Nijmegen
16 november 2014 – Kunstkring, Haaksbergen
22 februari 2015 – Theater de Stoep, Spijkenisse
15 maart 2015 – Vredenburg, Utrecht
22 maart 2015 – Kamermuziek Hengelo
28 mei 2015 – AINSI, Maastricht