Marc Bouchkov Solist Tweede Essentials
Door op 24 november 2014

Genre: Klassiek

Op zaterdag 20 december vindt het tweede concert plaats in de nieuwe serie Essentials van het Koninklijk Concertgebouworkest. De jonge, internationaal doorbrekende solist die bij het orkest zijn debuut zal maken is de Belgische violist Marc Bouchkov. Hij zal soleren in Camille  Saint-Saëns’ Introduction et Rondo capriccioso. Het concert onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons bevat daarnaast beroemde rapsodieën van Chabrier,Ravel en Liszt.

Essentials is een serie van drie concerten op de zaterdagavond. Muziekliefhebbers die nog niet zo erg bekend is met het Concertgebouworkest kunnen hierin kennismaken met een of meer ‘essentiële’ symfonische meesterwerken en met een internationaal zeer veelbelovende solist, wiens naam een maand voor het concert pas bekend gemaakt wordt. De concerten beginnen om 21.00 en worden kort ingeleid met een zogenaamde TOM Talk door de Vlaamse presentator Thomas Vanderveken.

Marc Bouchkov werd in 1991 geboren in een familie van musici. Zijn eerste vioollessen kreeg hij op vijfjarige leeftijd van zijn grootvader, Mattis Vaitsner. Een jaar later gaf hij zijn eerste recital. Hij studeerde hij aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon. Vervolgstudies deed hij aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs, met name bij Boris Garlizky, die nog altijd zijn mentor is. Marc Bouchkov won diverse prijzen; zo won hij in 2010 de European Young Concert Artists Auditions in Leipzig en was hij finalist van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel in 2012. Een jaar later won hij de Competition Musical International de Montréal. Hij geeft recitals op podia in Parijs, Hamburg en Montréal. Daarnaast treedt hij steeds vaker op als concertviolist: bij het Nationaal Orkest van België en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège was hij al meermaals te gast. Ook soleerde hij bij onder meer het Philharmonisch Orkest van Moskou en het Orkest van het Mariinski Theater in Sint Petersburg. Op 6 november jl. maakte hij zijn debuut bij het NDR-Sinfonieorchester in Hamburg, op 20 december zal hij voor het eerst optreden met het Koninklijk Concertgebouworkest. Marc Bouchkov bespeelt een Jean Baptiste Vuillaume uit 1865, hem ter beschikking gesteld door Brigitte Feldtmann.

    Written in Music suggesties