Koninklijk Concertgebouworkest Live Via Mezzo
Door op 09 mei 2012

Genre: Klassiek

Mariss Jansons geldt als specialist op het gebied van Richard Strauss. Zo ook het Koninklijk Concertgebouworkest, waar de componist in de beginjaren verschillende keren te gast was en eigen werk leidde. Orkest en chef-dirigent brengen deze week een eerbetoon aan de componist, met concerten op woensdag 9 en donderdag 10 mei in het Amsterdamse Concertgebouw en op zaterdag 12 mei in het Barbican Centre in Londen, waar het orkest ensemble in residence is. Op het programma Also sprach Zarathustra, de Metamorphosen en de Suite Uit Der Rosenkavalier. Het concert van 10 mei zal live op televisie worden uitgezonden door de internationale, culturele, digitale tv-zender Mezzo.

De vruchtbare samenwerking van het orkest en Mezzo resulteerde de afgelopen tijd in verschillende uitzendingen in 44 landen, bekeken door ongeveer 17 miljoen huishoudens over de hele wereld. De samenwerking zal ook volgend seizoen worden voortgezet.

Op vrijdag 30 maart was Bachs Matthäus-Passion met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer live te zien via Mezzo.