Klassiek in de Meervaart in Osdorp, Amsterdam
Door op 09 juli 2013

Zondag 13 oktober 14:30 uur blauwe zaal € 20,00
1166kik__jeroen__sandra_van_veen__canto_ostinato__foto_liggend__janey_van_ierlandCanto Ostinato is het meest indrukwekkende werk van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken – voortdurend aanhoudende, zangerige melodie – vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag. Met een beperkt aantal ligplaatsen. Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. Sandra en Jeroen van Veen zorgen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent. Het liggend ondergaan van dit avondvullende werk bewoog Carice van Houten om er de column Treinreis op yogamat over te schrijven in Nieuwe Revu: “Er wordt wel gezegd dat je het ervaart als een treinreis, waarin je meerdere landschappen doorkruist… En daar lag ik… Na een paar minuten opende ik mijn ogen en keek om me heen. Het was zo’n zoet beeld, al die volwassenen die stil, met een glimlach om de mond en nog net niet met hun duim erin, toch op avontuur waren. Negentig minuten later stapte ik uit de trein. Strontgelukkig.”

zondag 20 oktober 2013 14:30 uur rode zaal € 39,50 – Tosca
zondag 30 maart 2014 14:30 uur rode zaal € 39,50 – De Barbier Van Sevilla
Ballet Staatsopera van Tatarstan - De Notenkraker (Staatsopera van Tatarstan) 1 (2)De Staatsopera van Tatarstan is een graag geziene gast in de Nederlandse Theaters en Schouwburgen. Zo ook in de Meervaart in Amsterdam, want hun traditionele uitvoeringen vinden gretig aftrek bij operabezoekers. Dit seizoen brengt dit gezelschap twee beroemde Italiaanse opera’s: Tosca van Puccini en De Barbier Van Sevilla van Rossini. Een verhaal over jaloezie, macht, verraad en corruptie met moord en doodslag en een luchtige banale klucht over liefde en verwarring. Italiaanser kunnen we het niet krijgen!

Woensdag 11 december 2013 19:00 rode zaal € 35,00
Daarnaast komt ook het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan naar de Meervaart om De Notenkraker uit te voeren. Een sprookje met levensgrote mechanische muizen, schaatsers op het toneel, een oneindig groeiende kerstboom, honderden kostuums, fraaie decors en natuurlijk de Bloemenwals. Traditiegetrouw is de decembermaand bestemd voor het klassieke ballet en dan natuurlijk met name De Notenkraker. En wie kan het beroemde dansstuk beter opvoeren dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan?

Woensdag 18 december 20:30 uur blauwe zaal € 15,00
HansVisserIrenaFi-9800-800-600In de kleurrijke multimedia-voorstelling Hermitage Concert bezorgen Visser en Filippova u een indrukwekkende belevenis: een duik in de geschiedenis van de Hermitage in Sint-Petersburg en een bijzondere, muzikale reis langs de wereldschatten en de Russische geschiedenis. Theatermaker Hans Visser en zijn Russische evenknie Irena Filippova gaan op zoek naar de muziek en verhalen achter deze uitzonderlijke Hermitage collectie. Het levert een twee uur durende, bijzondere, muzikale reis op door de 250 jaar oude Hermitage: eens het persoonlijke bezit van de Tsaren, nu de schatbewaarder van wereldcultuur op Russische bodem en het grootste museum ter wereld. Hermitage Concert is beslist geen reproductie van barok, klassieke of romantische muziek, maar een eigenzinnige impressie van sferen.

    Written in Music suggesties