Klassiek in de Meervaart in Osdorp, Amsterdam
Door op 21 januari 2014

Zondag 16 februari 14:30 uur blauwe zaal € 19,00
OperAstory – Pocket Opera

96_pocket-opera-operastoryOperAstory is een compleet opera-programma met een persoonlijke touch, want elke opera vertelt een verhaal. Verhalen waar de rillingen van over je rug lopen, die ontroeren, die je raken en soms een traantje doen wegpinken. Voeg daarbij prachtige kostuums en veel liefde voor het vak, alles dicht op de huid verteld en met verve gezongen. Een sprankelende voorstelling met aria’s, duetten en volledige scènes uit verschillende opera’s. Kom kijken en luisteren naar de sopraan Esther Putter, bariton Mitchell Sandler, bas Gerard Legeland en pianist Caecilia Boschman. Een avond grootse opera.

Zondag 16 maart 14:30 uur rode zaal    € 25,00
Dido & Aeneas van Henry Purcell – Barokopera Amsterdam

barokoperaDido, koningin van Carthago, neemt de aangespoelde held Aeneas met liefde op. Als hij vertrekt brengt zij zichzelf om het leven maar ze komt hem weer tegen in de onderwereld. BarokOpera Amsterdam maakt met zijn uitstekende solisten, sterk muziekensemble en fraaie kostuums muziektheater om van te watertanden. Onder leiding van Frédérique Chauvet is de laatste jaren veel aandacht besteed aan het werk van Henry Purcell (1659-1695), de belangrijkste zeventiende-eeuwse Engelse componist. ‘Dido & Aeneas’ is een van zijn bekendste en geliefdste werken – met de hartverscheurende aria ‘When I am laid in earth’ – en hij zette Engeland er als operaland mee op de kaart. Zangers en musici vertellen het ontroerende verhaal van mensen die zich staande proberen te houden in de storm die de goden over hen uitstorten, in een bonte afwisseling van tragische en lichte barokmuziek.

Muzikale leiding: Frédérique Chauvet • regie: Sybrand van der Werf • sopraan: Wendy Roobol • sopraan: Caroline Cartens • countertenor: Jan Kullman • tenor: Mattijs Hoogendijk en Joost van Velzen • bariton: Pieter Hendriks • met: instrumentaal ensemble BarokOpera Amsterdam (Mariette Holtrop, Jan-Pieter van Coolwijk, Agnieszka Swiatkowska, Niek Idema, Anita Gluyas, Frédérique Chauvet, Alayne Leslie, Claude Meneux-Poizat en Elly van Munster).

Met gratis inleiding 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is niet nodig, meldt u op tijd aan bij de garderobe.

Zondag 30 maart 14:30 uur rode zaal     € 39,50
De Barbier van Sevilla van Gioacchino Rossini – Staatsopera van Tatarstan

De verliefde graaf van Almaviva roept de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Hij moet Almaviva in contact brengen met de mooie Rosina. Het happy end volgt pas na een serie complexe verwikkelingen.  Italiaans gezongen, Nederlandse boventitels. Op 24-jarige leeftijd schreef Gioacchino Rossini de komische opera ‘Il Barbiere di Siviglia’. Hoewel het werk in 1816 in Rome een rampzalige première beleefde, zorgden de geniale muziek en het humoristische libretto van Cesare Sterbini er voor dat het komische muziektheater rond de verliefde graaf snel populair werd. En bleef, want nog steeds is het een van de meest opgevoerde opera’s ter wereld. De beroemde aria van Figaro is misschien wel de bekendste die er is.

Met gratis inleiding 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is niet nodig, meldt u op tijd aan bij de garderobe.