In 1 maand goud voor Jussens!
Door op 25 oktober 2011

Artiest: Arthur Jussen

jussens

De broertjes Jussen hebben vanochtend een gouden plaat gekregen voor hun nieuwe album, dat pas sinds 23 september j.l. uit is. Vorig jaar tekenden pianisten Arthur (15) en Lucas (18) Jussen als eerste Nederlandse artiesten een contract bij Deutsche Grammophon. Arthur was de jongste artiest ooit getekend op het prestigieuze label. Hun debuutalbum met Beethoven pianosonates werd al op dag van release goud. Het kwam binnen op de tweede plaats in de pop album charts.

Ook het nieuwe album kwam meteen hoog binnen in de ranglijsten: op nummer vier. Op het album staan werken van Franz Schubert (1797-1828). Net als op hun debuutalbum zijn Arthur en Lucas zowel samen als apart te horen. Arthur speelt de vier Impromptus Op. 90, Lucas de vier Impromptus Op. 142. Op een speciale bonus cd staan werken die Schubert voor piano vierhandig schreef: de Fantasie in f en de vier Polonaises, Op. 75.

Op zaterdag 19 november a.s. spelen Arthur & Lucas tijdens Yellow Lounge in de Westerliefde (Westergasfabriek terrein) in Amsterdam. Yellow Lounge is een klassieke muziekavond in een clubsetting.

De broers kregen de plaat uit handen van 3FM-dj Giel Beelen.

De foto bovenaan is van Alek.