Het Koninklijk Concertgebouworkest In Azië
Door op 31 januari 2012

Genre: klassiek

Het Koninklijk Concertgebouworkest gaat op tournee; van 10 tot en met 23 februari is het in Azië voor een reeks concerten in Hong Kong, Shanghai, Peking en Seoul. Het orkest zal onder muzikale leiding staan van de Zuid-Koreaanse dirigent Myung-Whun Chung. Landgenoot en pianist Sunwook Kim en onze eigen stervioliste Janine Jansen zullen met het orkest soleren.

Janine Jansen zal acte de présence geven tijdens het Vioolconcert van Mendelssohn dat samen met Dansen Uit Galánta van Kodály en het Concert Voor Orkest van Bartók op het programma staat. Sunwook Kim zal schitteren tijdens een uitvoering van het Derde Pianoconcert van Beethoven, dat vergezeld wordt door de Tweede Symfonie van Brahms. Op het derde programma staan de Ouverture ‘Der Freischütz’ van Weber, de Achtste, ‘Onvoltooide’, Symfonie van Schubert en wederom de Tweede Symfonie van Brahms.

Voor diegene die op bovenvermelde datums in Azië zijn is dit een uitgelezen kans om het KCO eens in een andere zaal te beluisteren. Een gedetailleerd programma is terug te vinden op de site van het Orkest. Voor de fans van het Concertgebouworkest die thuis blijven is het even wachten tot het orkest weer terug is. De eerstvolgende concertreeks is een uitvoering van de Zesde Symfonie van Bruckner in de tweede week van maart onder leiding van chefdirigent Mariss Jansons.