Gevarieerd nieuw album Christianne Stotijn
Door op 24 november 2014

Artiest: Christianne Stotijn
Album_title: If The Owl Calls Again

Op 30 november 2014 zal mezzosopraan Christianne Stotijn haar nieuwe album If the Owl Calls Again presenteren. Natuur en religie is het centrale thema dat wordt uitgezongen in 21 bekende en onbekende liederen van onder meer Martin, Ravel, Moessorgski en de Nederlandse componist Fant de Kanter, die met werk op deze release een wereldpremière beleeft.

Met liedteksten afwisselend in het Hebreeuws, Aramees, Russisch, Frans, Engels, Duits én Nederlands, brengt Stotijn een gevarieerd programma. Deze variatie komt ook tot uiting in de wisselende bezetting waarmee de werken worden vertolkt. Te horen zijn: Joseph Breinl, Antoine Tamestit, broer Rick Stotijn, Toon Fret, Olivier Boekhoorn en het Oxalys Ensemble. Het is haar eerste release bij Warner Classics.

Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt na afloop van een concert in de Deventer Schouwburg, getiteld ‘Die Weise von Liebe und Tod’, een voorstelling over Etty Hillesum, waarin Stotijn en actrice Julika Marijn zingen, acteren en vertellen. De muzikale begeleiding is in handen van het Amsterdam Ensemble. Naast de uitvoering in Deventer zijn er nog 2 voorstellingen in december gepland: op 12 december te Breda in De Nieuwe Veste en op 27 december in de Muziekstroom te Dordrecht.

Momenteel vertolkt Stotijn bij de Stuttgart Staatsoper de rol van Marfa in de opera Chowanschtschina van Modest Moessorgski.