Feestelijke Ratswahlkantaten in de Verkiezingstijd
Door op 21 februari 2014

Genre: Klassiek

Rond de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland brengt de Bachvereniging twee van Bachs Ratswahlkantaten, die hij in Leipzig schreef voor de Ratswechsel. Gelegenheidsmuziek bij uitstek, met uitbundige pauken en trompetten. Cantates Voor Het Stadsbestuur belooft dan ook een feestelijk concert te worden. De cantates worden in de periode van 12 tot en met 16 maart in Eindhoven, Utrecht, Naarden, Groningen en Amsterdam uitgevoerd.

gj98_LeovanDoeselaar_1Leo van Doeselaar is onlangs benoemd tot titulair organist van het Arp-Schnitger-orgel in de Martinikerk, Groningen. Tijdens het concert Cantates Voor Het Stadsbestuur op 15 maart in Groningen speelt Leo van Doeselaar orgelwerken van Bach. Dit concert wordt ook opgenomen voor All of Bach. Vanaf 2 mei 2014 zijn er concertregistraties te zien op allofbach.com.

Het concert Cantates Voor Het Stadsbestuur in Groningen is eventueel te combineren met een driedaagse orgelreis durende van 13 tot en met 15 maart van Asgard Reizen. Organist en kerkmusicus Sietze de Vries geeft een lezing over de historische orgels en kerken van Groningen en improviseert op de orgels van de Menkemaborg en de Jacobikerk in Uithuizen en de Jacobuskerk in Zeerijp. De reis wordt besloten met het concert Cantates Voor Het Stadsbestuur in de Martinikerk in Groningen.

Nog voor de officiële opening op 21 juni speelt de Bachvereniging hun Matthäus-Passion op 9 april in de gerenoveerde Grote Zaal van TivoliVredenburg. De afwerking van het nieuwe TivoliVredenburg verloopt zo voorspoedig dat enkele concerten al voor de opening verplaatst kunnen worden. De Bachvereniging kijkt er ontzettend naar uit om terug te keren naar de Grote Zaal. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Matthäus-Passion op woensdag 9 april via de website van TivoliVredenburg. Ook zijn daar de eerste foto’s verzameld van de vernieuwde Grote Zaal.

    Written in Music suggesties