Extra Uitvoering Tweede Vioolconcert Philip Glass
Door op 18 oktober 2011

Genre: Klassiek, modern klassiek

Op donderdag 15 maart 2012 vindt in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ de Nederlandse première plaats van het Tweede Vioolconcert van componist Philip Glass. Dit concert wordt uitgevoerd door het Amsterdam Sinfonietta en violist Robert McDuffie, terwijl de muzikale leiding in handen is van Candida Thompson. Verder staat nog op het programma: Variations for Strings (1985) van Tristan Keuris en Shaker Loops (1978) van John Adams.

Er bleek een grote belangstelling te zijn voor dit concert, want het was snel uitverkocht. De organisatie heeft daarom besloten om een extra concert in te lassen. Dit vindt plaats op woensdag 14 maart 2012, een dag voor de première! Hoewel het een voorpremière genoemd wordt zullen degene met kaarten voor de originele première toch een enigszins vreemde smaak in de mond krijgen van deze mededeling. Het is natuurlijk een nobel streven om de muziek aan zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen, maar hoe de organisatie van de Donderdagavondserie het ook wendt of keert: de première is geen première meer.

Beide concerten zijn identiek en beginnen om 20:15 uur. Kaarten voor 14 maart zijn te bestellen via de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ of telefonisch via 020 – 788 2000.