EMI In De Prijzen Bij Edison Klassiek 2011
Door op 21 juni 2011

Genre: Klassiek
Label: EMI

Afgelopen donderdag 16 juni heeft de uitreiking van de Klassieke Edisons plaats gevonden. Dit jaar was een speciaal Gala, daar er voor het eerst nieuwe categorieën zijn gedefinieerd. De organisatie heeft de klassieke indeling laten varen en gekozen voor een meer moderne aanpak. Met nieuwe categorieën als bijvoorbeeld De solist en De ontdekking probeert men een groter publiek te bereiken.

De klassieke afdeling van platenmaatschappij EMI is met twee inzendingen in de prijzen gevallen. In de categorie Het debuut sleepte Vilde Frang met haar viool concerten van Prokofiev en Sibelius een Edison binnen. De mening van de jury: “De Noorse is zo’n talent waarvan er hooguit enkelen per generatie opstaan.” Overigens zal Vilde Frang op 14 augustus live te bewonderen zijn in het Concertgebouw te Amsterdam. In het avondprogramma zal zij in samenwerking met Radio-Sinfonieorchester Frankfurt onder leiding van Paavo Järvi het vioolconcert van Sibelius uitvoeren.
In de categorie Het orkest wisten de Berliner Philharmoniker onder leiding van Simon Rattle een van de prijzen in de wacht te slepen met een uitvoering van de Notenkraker. Hierover wist de jury te melden: “Een ongelofelijke eenheid van klank. Alles bij elkaar een topuitgave.”

Bezoek de website van Edison Klassiek 2011 voor een compleet overzicht van alle winnaars.