Dorothea Röschmann vervangt Genia Kühmeier
Door op 10 februari 2015

Genre: Klassiek

Sopraan Genia Kühmeier heeft wegens ziekte haar concerten van woensdag 11 en donderdag 12 februari met het Koninklijk Concertgebouworkest moeten afzeggen. Dorothea Röschmann is bereid gevonden in haar plaats op te treden als soliste in het slotdeel van Mahlers Vierde symfonie. Het programma blijft ongewijzigd.

Dorothea Röschmann was eerder met het Koninklijk Concertgebouworkest te bewonderen in oktober 2000, toen in Die Schöpfung van Haydn onder Nikolaus Harnoncourt, in Amsterdam en op tournee door België, Frankrijk en Spanje.

De sopraan werd geboren in het Duitse Flensburg. Ze studeerde aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, aan de Akademie für Alte Musik in Bremen (bij Barbara Sclick) en vervolgens in Los Angeles, New York, Tel Aviv en Londen. Ze is veelgevraagd voor zowel recitals als operarollen, vooral sinds ze in 1995 internationaal doorbrak met haar debuut tijdens het Salzburg Festival, waar ze de rol van Susanna vertolkte in Mozarts Le nozze di Figaro onder Nikolaus Harnoncourt. Sindsdien keerde de sopraan vele malen terug naar Salzburg en staat met grote regelmaat in bijvoorbeeld het Teatro alla Scala in Milaan, het R oyal Opera House Covent Garden, de Metropolitan Opera in New York en het Konzerthaus in Wenen. In het huidige seizoen soleerde Dorothea Röschmann in onder andere Richard Strauss’ Vier letzte Lieder (onder leiding van zowel Daniel Harding als Yannick Nézet-Séguin) en Alban Bergs Sieben frühe Lieder (met Marc Albrecht).

    Written in Music suggesties

Written in Music Nieuwsbrief