De Nederlandse Opera & Ballet: Uitmarkt en September
Door op 29 augustus 2014

29 t/m 31 augustus
Nationale Opera & Ballet op Uitmarkt 2014

Op de Uitmarkt is Nationale Opera & Ballet present op de traditionele informatiemarkt met unieke aanbiedingen voor Gurre-Lieder, L’étoile, Het Zwanenmeer en Back to Bach. Ook zijn er optredens van het koor van De Nationale Opera en dansers van Het Nationale Ballet.

2 t/m 23 september 2014
De Nationale Opera: Gurre-Lieder

Een romantische Schönberg voor het eerste geregisseerd

De Nationale Opera opent seizoen 2014-2015 met een absolute primeur: Arnold Schönbergs Gurre-Lieder worden voor het eerst uitgevoerd als muziektheater-productie. Gurre-Lieder is een once-in-a-lifetime ervaring met een 200-koppige muzikale bezetting.

ORFEO_DM_260x1443 t/m 6 september 2014
De Nationale Opera: Orfeo

Liefde tot in het dodenrijk

De gerenommeerde choreografe Sasha Waltz komt met haar eigen gezelschap voor het eerst naar De Nationale Opera, waar zij Orfeo zal regisseren. Zij houdt zich de laatste jaren zeer succesvol bezig met crossovers tussen opera en ballet.

13 september 2014
Het Nationale Ballet: Gala

Exclusief balletfeest als opening van het seizoen

Opnieuw luidt Het Nationale Ballet haar seizoen in met een feestelijk gala. Een verrassingsavond waaraan in totaal bijna tweehonderd dansers deelnemen, en met de sterren van het gezelschap in de hoofdrol. Met een bruisend feest na afloop.

ZWANENMEER_DM_260x144vanaf 14 september 2014
Het Nationale Ballet: Het Zwanenmeer

Pure romantiek in ‘het ballet der balletten’

Het Zwanenmeer wordt vaak het ‘ballet der balletten’ genoemd. De pure romantiek, het verhaal over liefde en verloochening én Tsjaikovski’s beroemde balletmuziek weten steeds nieuwe generaties toeschouwers te raken. Het Nationale Ballet danst Het Zwanenmeer in de versie van Rudi van Dantzig, voormalig artistiek directeur van Het Nationale Ballet.