Daniel Barenboim tekent contract bij DG en Decca
Door op 23 november 2010

barenboimDeutsche Grammophon en Decca Classics hebben een extensief opnamecontract afgesloten met Daniel Barenboim. Voor beide labels zal de gerenommeerde dirigent en pianist meerdere opnames maken, tot ver voorbij 2012, wanneer hij zijn 70e verjaardag viert. Voor 2011 heeft Barenboim onder andere zijn eerste opnames van de pianoconcerten van Chopin en Liszt gepland. Verder wil hij met zijn West-Eastern Divan Orchestra een nieuwe Beethoven symfonie-cyclus opnemen. Naast symfonisch werk zal hij ook solo piano-opnames maken.

De eerste release voor Deutsche Grammophon staat gepland begin 2011 zal staan in het teken van Chopin; een solo recital opgenomen in Warschau en twee concerto’s waar Barenboim begeleid wordt door de Berliner Staatskapelle onder leiding van Andris Nelsons. Hiermee viert de pianist het 60-jarig jubileum van zijn muzikale carrierre. Later dat jaar verschijnt een nieuwe opname van Tsjaikovsky’s Pathetique Symfonie en Schoenberg’s Variations For Orchestra. Beide werken zullen wederom worden uitgevoerd door het West-Eastern Divan Orchestra. Veel van de opnames zullen gerealiseerd in samenwerking met zijn langdurige partner UNITEL.

Barenboim: “What makes me particularly happy is that this unique collaboration allows me to prioritize my work with the Staatskapelle and the West-Eastern Divan in equal measure.”