CD-box Anthology van het KCO nu compleet
Door op 01 december 2012

Album_title: Anthology
Genre: Klassiek
Label: RCO-Live

Met het verschijnen van de zevende CD-box met live-opnamen van het Koninklijk Concertgebouworkest is de Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra compleet. De prachtig uitgegeven reeks biedt een zeer uitgebreid historisch overzicht. In Volume 7 worden de mooiste radio-opnamen uit de jaren 2000-2010 samengebracht op 14 CD’s. Het is de periode waarin Riccardo Chailly afscheid nam (in 2004) en de huidige chef-dirigent Mariss Jansons zijn succesvolle samenwerking met het Concertgebouworkest aanving. Het is ook de periode waarin het eigen CD-label van het orkest werd opgericht, RCO-Live.

De Anthology-reeks is een muzikale tijdreis die begint bij de eerste overgeleverde opnamen van het Concertgebouworkest uit 1935. De samenstellers – Lodewijk Colette, producer/muziekregisseur van Radio Nederland Wereldomroep, en Daniël Esser, cellist in het Koninklijk Concertgebouworkest – hebben dankzij een schat aan opnamen uit de archieven van de Nederlandse publieke omroepen een kleurrijk overzicht en een muzikaal mozaïek weten te creëren.

De voltooiing van de Anthology komt op een uitgekiend moment: vlak voor het 125-jarig jubileum dat het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013 viert.

Written in Music Nieuwsbrief