Bizet’s Carmen In De Meervaart, Amsterdam
Door op 19 januari 2015

Genre: opera

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet (1838-1875), mede door de Habanera, de aria waarmee Carmen haar entree maakt. Het werk veroorzaakte bij de première een enorme schok vanwege de ongekende passie van Carmen en de tragische afloop.

De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer. Tegen de achtergrond van een stierengevecht in Sevilla vindt een gruwelijk crime passionel plaats, nadat de verleidelijke Carmen de vrijheid verkiest boven het toegeven aan de avances van Don José.

De Staatsopera van Tatarstan is in Nederland in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een geliefd operagezelschap en brengt deze publiekslieveling in een levendige enscenering. De groep heeft een goede naam hoog te houden waar het gaat om de opvoering van operaklassiekers en komt dan ook met topsolisten, groot orkest, prachtige kostuums en dito decors.

De opera Carmen wordt in het Frans gezongen en heeft een Nederlandse boventiteling. Voor de gratis inleiding 3 kwartier voor aanvang van de voorstelling is reserveren niet nodig, maar meldt u op tijd aan bij de garderobe.

    Written in Music suggesties