Bach Torenhoog
Door op 10 september 2013

Genre: Klassiek

Het nieuwe seizoen begint op zondag 29 september spectaculair met ‘Bach torenhoog’. Dit is een tournee langs alle 24 toonsoorten, de basis van de westerse muziek. Twaalf klavecinisten spelen het eerste deel van Bachs Wohltemperierte Klavier in de torens van de Rabobank Utrecht. Op elke verdieping staat een andere toonsoort en een andere sfeer centraal. U hoort er telkens een prelude en een fuga.

Kaartverkoop Bach torenhoog
Bij de tournee door de torens is plaats voor maximaal 250 mensen. In verschillende tijdslots reist u van beneden naar boven met een groep van 50 mensen. Een kwartier voor aanvang van elk tijdslot is er ontvangst met koffie en thee. Kaarten kosten € 22,00 per tijdslot en zijn via de website te bestellen.

Lancering All of Bach
Met ‘Bach torenhoog’ lanceren wij tevens het bijzondere initiatief All of Bach, waarin de komende 10 jaar alle werken van Bach worden uitgevoerd, opgenomen en online toegankelijk worden gemaakt voor de hele wereld. De opnames starten dit seizoen en in mei gaat All of Bach online.

Losse kaartverkoop
Vandaag start de losse kaartverkoop voor onze concerten. U kunt online kaarten bestellen via onze website of telefonisch door te bellen met onze publieksservice: tel. 030 – 2 513 413 (op werkdagen tussen 9.30 en 12.30 uur).

Strijdlustige cantates van Bach
Van 2 t/m 6 oktober kunt u in Eindhoven, Utrecht, Naarden, Groningen en Amsterdam genieten van ons concert ‘Strijdlustige cantates van Bach’. U hoort onder meer cantate 130, waarin Bach ten strijde trekt tegen het kwaad. Het cantateprogramma wordt in Groningen aangevuld met orgelwerken van Bach en in de overige steden met strijdlustige muziek van Krieger en Schein. Meer informatie en kaartverkoop vindt u hier.