Bach, Afscheid, Verlangen en Weimar
Door op 23 januari 2014

Cantates over afscheid en verlangen is het eerste concert dat de Nederlandse Bachvereniging in 2014 speelt. Het concertprogramma, met onder meer de bekende cantate Ich habe genug van Bach, is vol van optimisme en hoop. Kortom, een goed begin van het nieuwe jaar! De concertreeks vindt plaats van woensdag 29 januari t/m zondag 2 februari in concertzalen in de volgende steden: Eindhoven, Maastricht, Naarden, Utrecht en Amsterdam. Het concert op zaterdag 1 februari in de Geertekerk, Utrecht start om 20.15 uur. Deze aanvangstijd kan afwijzen van de tijd die vermeld staat op uw toegangskaart(en).

bach1Begin februari staat ‘Kamermuziek van Bachs kinderen’ op het programma. Bach was een telg uit een muzikaal geslacht en zijn vier zoons werden ook allemaal musicus. In dit kamermuziekconcert hoort u hoe de muziek van Bach doorklinkt in zijn zoons Wilhelm Friedemann en Carl Philipp Emanuel. Deze concertreeks vindt plaat van donderdag 6 februari t/m zondag 9 februari in Kampen, Tilburg, Rhenen en Leeuwarden.

Komt u samen met uw vader, moeder, zoon of dochter naar Kamermuziek van Bachs kinderen? Dan ontvangt u één programmaboekje gratis (t.w.v. € 3,-). Dit programmaboekje kunt u samen afhalen bij de boekjesverkoop op de concertlocatie. Natuurlijk kunt u eventueel extra boekjes bijkopen.

Weimar is een Bachstad. Bach werkte er in totaal bijna 10 jaar als hofmusicus bij de hertogen van Saksen-Weimar. Musico Reizen organiseert van 29 april t/m 3 mei 2014 een reis naar het Bachfestival ‘Bachfest Weimar’. De Nederlandse Bachvereniging speelt daar het officiële openingsconcert in de Stadtkirche St. Peter und Paul. Voor vrienden van de Bachvereniging is het openingsconcert gratis. Bent u nog geen vriend? Wie zich voor 1 april 2014 aanmeldt voor de vriendenreis naar Weimar, krijgt voor 2014 het vriendenlidmaatschap Andante (t.w.v. € 30,-) cadeau! Nieuwe vrienden boeken hun reis eenvoudig via Musico en vermelden in het opmerkingenveld op het aanmeldformulier dat zij vriend willen worden.

Tijdens de feestdagen is het kantoor van de Bachvereniging verhuisd. Vanaf maandag 6 januari bevindt hun kantoor zich op de Plompetorengracht 21 in Utrecht. De Nederlandse Bachvereniging is erg blij met hun nieuwe inspirerende werkomgeving, die bovendien op loopafstand van onze vaste repetitielocatie in de Geertekerk is. Afgezien van het bezoekadres zijn de contactgegevens niet gewijzigd.