4 Mei Concert in het Concertgebouw te Amsterdam
Door op 11 april 2011

Band: Amsterdam Ensemble
Genre: Klassiek

Het jaarlijkse 4 Mei Concert vindt plaats in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het concert wordt dit jaar verzorgd door dichter Ramsey Nasr, het Amsterdam Ensemble, violiste Rosanne Philippens en sopraan Hanneke de Wit. Het concert begint na de Dodenherdenking op de Dam.

Ramsey Nasr schreef een gedicht over de componist Gustav Mahler, de dirigent Willem Mengelberg en het Koninklijke Concertgebouworkest. Het is een bewerking van de 4e Symfonie van Mahler en heet Het Hemelse Leven, gebaseerd op het zangstuk van het laatste deel. Mahler 4 is door Eildert Beeftink, pianist van het Amsterdam Ensemble, bewerkt voor een klein ensemble. Het gedicht was al eens uitgevoerd tijdens het Grachtenfestival in een uitverkocht Pakhuis de Zwijger.

Stichting 4 Mei Concert en het Amsterdams 4 en 5 Mei comité organiseren dit jaarlijks terugkerend evenement in Het Concertgebouw. Er wordt altijd een bijpassend thema gekozen en het concert kan door de lage toegangsprijs van maar € 12,50 bezocht worden door de gehele Amsterdamse bevolking. Het concert begint om 21:15 uur, duurt ongeveer een uur en er is geen pauze. Meer informatie is te vinden op de website 4 Mei Concert.