Tweede editie van JazzOut Heerlen
Door op 23 november 2014

Aanstaande zaterdag vindt in het Theater Heerlen de tweede editie van het jonge festival JazzOut plaats. November is ‘Heerlen Jazzt-maand’ en deze maand wordt sinds vorig jaar afgesloten met een avondvullend indoor-festival. De eerste editie vorig jaar was uitverkocht met grote namen als Larry Graham en Candy Dulfer. Editie 2014 laat wederom enkele populaire namen zien, waaronder Roy Hargrove en Jett Rebel.

Roy Hargrove was jaren lang publiekslieveling op North Sea Jazz en maakt met zijn jazz en bop cross-overs naar funk, hiphop en latin.

Jett Rebel is rijzende ster in de popmuziek en was vorig jaar goed voor een Edison. Hij maakte furore op Lowlands en Pinkpop.

Het theater heeft drie podia. De lineup laat verder onder andere de namen zien van Bart Wirtz, Identikit live, Michiel Borstlap Trio en Mo’Jones BigBand.

Het festival laat zien dat jazz leeft in Limburg. Naast Jazz Maastricht en Mjazz is JazzOut het derde belangrijke jazzfestival in de zuidelijke provincie. Zaterdag 29 november, Theater Heerlen vanaf 19:00 uur. WiM is er bij en doet verslag. Voor de volledige lineup en informatie over nog beschikbare kaarten, kijk op www.parkstadlimburgtheaters.nl.

Foto imressie JazzOut 2013: